Grieks voor beginners niveau 2

In de vervolgcursus Grieks voor beginners niveau 2 staat taalstudie nog altijd op het programma. Je zult dan grasduinen in de Griekse syntaxis en in het interessante tijdensysteem. Ter illustratie leggen we je af en toe al een tekst voor in origineel Grieks.

Programma

 

Met de opgedane kennis heb je misschien de smaak te pakken en ben je gemotiveerd om je in te schrijven voor de leeskring Grieks in het tweede semester (8 lessen – kostprijs 100,00).

Lesgever

Myriam Lammertijn

Myriam Lammertijn is licentiaat klassieke filologie (UGent, 1980) en kandidaat Oosterse filologie (UGent, 1992). Haar grote interesse voor oude en moderne talen blijkt uit de getuigschriften die ze behaalde voor Hettitisch, licenties Vedisch en Oudindisch, middeleeuws Latijn, Roemeens en Spaans. Als leerkracht Grieks en Latijn was ze tot aan haar pensioen (2018) verbonden aan het College-ten-Doorn in Eeklo. Ze vond het belangrijk om haar leerlingen via toneel-, taal- en andere culturele projecten te wijzen op de aanzienlijke erfenis van de oude talen en hun beschaving. Sinds 2013 is ze als vrijwilliger werkzaam op de redactie van het Woordenboek van de Vlaamse Dialecten (UGent).

Praktisch

Begin- en einddatum: 23/09/2023 tot 16/12/2023
Lesmomenten: 12 zaterdagen, telkens van 9 u. tot 11 u.
Maximum aantal deelnemers: 20
Locatie: Blaisantkerk, Blaisantvest 37, 9000 Gent
Kostprijs: 150 euro